TDC og Danske Bank trak KFX-indekset ned

Efter tirsdagens rekordkurs faldt KFX-indekset lidt tilbage. Det samme gjorde Chr. Hansen efter præsentation af sit kvartalsregnskab. Kvartalstallene fra Foras blev derimod godt modtaget.

Læs mere
Fold sammen
Det danske aktiemarked haltede i onsdagens handel efter den generelle europæiske tendens og opvejede dermed onsdagens modsatrettede skævhed. KFX-indekset tabte 0,5 pct., da halvdelen af indeksets 20 medlemmer måtte ned i kurs.

TDC-aktien fortsatte den kursmæssige nedtur, som begyndte allerede tirsdag eftermiddag, hvor regnskabsaflæggelsen fra den amerikanske hovedaktionær SBC Communications ikke gav nogen næring til spekulationerne om en snarlig afhændelse af TDC-aktieposten. Onsdagens fald på 1,8 pct. var dog ikke så stort, at det kunne opveje den samlede stigning, som TDC-aktien trods alt fik i tirsdagens handel. Interessen for TDC var stadig stor, og for anden dag i træk trak teleaktien den største omsætning i onsdagens handel, da TDC-aktier for godt en halv mia. kr. skiftede hænder. Ud over TDC var det især indekstunge Danske Bank, der med et fald på 1,4 pct. trak KFX i minus.

Uden for KFX-indekset var ingrediens- og allergiselskabet Chr. Hansen i fokus med sit regnskab for første kvartal af regnskabsåret 2003/04. I forbindelse med regnskabet blev forventningerne til helårsoverskuddet før skat sænket med 25 mio. kr. til 115-145 mio. kr. udelukkende på grund af valutakursudviklingen. Aktien faldt 1,0 pct. til kurs 312 efter indledningsvis at have ligget til et fald på godt seks pct.

Anderledes positivt så det ud for softwareproducenten Maconomy, som steg 4,2 pct. efter præsentationen af en betydelig ordre til PricewaterhouseCoopers Sydafrika i december. Med stigningen havnede aktien i kurs 17,2, der er dens højeste niveau siden juni 2002.

Foras Holding var ligeledes at finde på dagens vinderliste med en stigning på 3,6 pct. til rekordkursen 71,5 efter fremlægningen af selskabets regnskab for første kvartal. Dette viste et overskud før skat på 28 mio. kr. mod seks mio. kr. i samme periode sidste år. Fremgangen kan alene tilskrives en forbedring af de finansielle poster, som er blevet hjulpet godt på vej af en valutakursgevinst på ni mio. kr. i forbindelse med omlægning af dollarlån til eurolån.

Selskabet, hvis hovedaktivitet er drift af polske butikscentre, fik fortsat afviklingen af sine containeraktiviteter. Containerinvesteringerne blev således i perioden nedbragt med 40 mio. kr. til 64 mio. kr.

Novozymes steg 0,7 pct. til 225, der er ny rekordkurs, før selskabet i dag fremlægger sit regnskab for 2003. Ifølge en rundspørge foretaget af SME for RB-Børsen blandt ti analytikere er der gennemsnitlige forventninger til et nettooverskud på 728 mio. kr., hvilket vil være en fremgang på 13 pct. i forhold til året før.