TDC og banksamarbejde om Internetbetaling

Nyt samarbejde mellem TDC og banker om elektronisk betaling vil foregå på foregå i selskabet Content Billing A/S

Teleselskabet TDC går nu sammen med Danske Bank og Nordea om at udvikle et system til betaling af mindre beløb på Internet og via mobiltelefoner. Samarbejdet foregår i selskabet Content Billing A/S, hvor de tre parter hver vil eje ca. 25 procent, mens de øvrige pengeinstitutter ejer resten.

"Udviklingen af et brugervenligt, sikkert og alment tilgængeligt system er alfa og omega i udviklingen af tjenester og indhold på Internet og mobilnet. Mikrobetaling vil gøre indholdet på både Internet og det mobile net mere kvalificeret og spændende for brugerne. Derfor er TDC meget interesseret i at være med til at udvikle dette system," siger Frank Olesen, vicedirektør i TDC.

Det nye system ventes at gå i luften i april. Det vil fungere uafhængigt af, hvilken bank, Internet-udbyder eller teleselskab, der benyttes fra kundens side.

"Tilliden til systemet er meget vigtig. Bankerne har erfaring inden for sikker pengetransaktion, og TDC har erfaring med udvikling af mikrobetalingssystemer. Derfor er det oplagt for os at gå sammen," siger Frank Olesen.

Systemet skal udvikles til også at kunne bruges i andre lande end Danmark.

Ritzau