TDC-melding lunkent modtaget på markedet

Det generelle aktiemarked oplevede en let vigende tendens i tirsdagens handel, ført an blandt de mest handlede aktier, af TDC og Novozymes.

Læs mere
Fold sammen
TDC-direktør Henning Dyremose luftede muligheden for, at selskabet vil foretage akkvisitioner i en sådan grad, at det kan komme på tale med en kapitaludvidelse. Desuden nævntes Mellemøsten som nyt muligt vækstområde for selskabet. Muligheden for en kapitaludvidelse er først blevet en realitet, efter at amerikanske SBC, der havde en aktiepost i selskabet på 42 pct., ved blandt andet en book-built proces frasolgte størstedelen af sine aktier i juni i år. De nye meldinger fra TDC faldt umiddelbart ikke i god jord hos investorerne, der sendte aktien ned med 2,22 pct. til kurs 231,25 kr.

Novozymes, der ellers har oplevet investorernes fornyede gunst i den seneste tid, kunne ikke holde niveauet fra mandag og faldt med 1,92 pct. til 281,50 kr. Svækkelsen af dollaren kan tilskrives som årsag til kursfaldet. Flere af de øvrige KFX-aktier faldt ligeledes tilbage, herunder A.P. Møller-Mærsk. Både A- og B-aktien faldt med 0,9 pct., blandt andet påvirket af den faldende oliepris. De positive islæt blandt KFX-papirerne var Jyske Bank, der steg med 0,98 pct., og William Demant, hvis aktie ligeledes steg med 0,98 pct., men samlet faldt indekset med 0,42 pct. til indeks værdi 285,34. Faldet var lidt større end for totalindekset KAX, der tabte 0,34 pct. til indeks værdi 262,04.

Ligeledes gik MidCap+ indekset tilbage, mens SmallCap+ indekset steg pænt med 0,62 pct. Indeksets bevægelse mod markedstrenden skabtes af god udvikling for adskillige aktier. Størst procentvis fremgang havde Columbus IT Partner dog endnu engang. Kursen steg yderligere 14,3 pct. efter gårsdagens »gamle nyhed« om Microsofts støtte til selskabet. Aktien er dermed steget mere end 70 pct. på blot fem handelsdage. IC Companys, som også indgår i SmallCap+ indekset, trak også godt op med dagens kursstigning på 3,4 pct. til 107,00 kr., hvilket yderligere underbygger markedets tro på, at selskabet succesfuldt har gennemført en turn-around.

Sidste uges højdespringer TK Development var for anden handelsdag i træk genstand for kraftigt faldende aktiekurs. På trods af at markedet handlede aktien ned med 6,1 pct. til 24,70 kr., er der dog langt ned til niveauet fra begyndelsen af sidste uge. AGF-aktien, der har skiftet navn til Århus Elite, var sammen med fodboldkollegaen AaB også blandt de aktier, som investorerne vendte ryggen i tirsdagens handel. De to fodboldaktier faldt med henholdsvis 5,3 pct. og 7,5 pct. Se de opdaterede børskurser

på www.berlingske.dkSe de opdaterede børskurser

på www.berlingske.dk