TDC køber svensk brohoved

Opkøb: TDC vil tilbage i Norden. Efter striber af frasalg har TDC været dømt ude af hele norden, men nu vil man tilbage. Først med købet af det svenske teleselskab Tele Office som bliver fusioneret med Tele Danmark InterNordia.

Ingen privatkunder. Men ellers vil TDCs nordiske selskab Internordia tilbyde teleløsninger til stort set alle typer virksomheder efter opkøbet af et hollandskejet, svensk teleselskab, Tele Office. Det er første skridt i en ny nordisk strategi fra TDCs side. Først købte TDC en række nordiske selskaber op gennem halvfemserne, så solgte man dem igen med stor fortjeneste.

For eksempel kunne TDC bogføre et overskud på salget af en aktiepost i Telenordia på knap to milliarder kroner i 2000 og nu leder TDC efter nicher, hvor man kan tjene flere penge i Norden.

Vil købe mere

Og købmændene i Nørregade i København vil købe mere, siger Kim Hyrzkov, adm. direktør i Tele Danmark InterNordia.

»Vi vil brede os yderligere. Vi er altid interesseret i andre selskaber, som vi kan overtage, men vi har ingen konkrete planer nu,« siger han, der betegner købet af Tele Office som endnu et skridt i TDCs bestræbelser på at komme tilbage i Norden.

»Tele Office er en handelsvirksomhed, der sælger teleydelser. De har ingen infrastruktur (kabler, master og centraler, red.). Vi køber Tele Office, fordi de er stærke på mindre og mellemstore virksomheder og hvor Internordia har fokuseret på de store virksomheder, så kan vi nu tilbyde produkter til alle erhvervsvirksomheder,« siger Kim Hyrzkov, der tilføjer, at købet intet har med de kommende opbygninger af UMTS-net at gøre, men at selskabet selvfølgelig vil tilbyde UMTS til kunderne, når det er på plads.

Nu skal de to selskaber fusioneres, og det samlede selskab, der fortsat skal hedde Tele Danmark InterNordia, ventes at få en omsætning i år på 600 millioner kroner, hvoraf Tele Office vil stå for 40 procent.

Det nye selskab vil få omkring 300 ansatte, og selvom Kim Hyrzkov taler om, at der nu skal udnyttes de synergier, der måtte være mellem de to selskaber, så betyder det ikke fyringer, vurderer han.

»Tværtimod skal vi i gang med en ekspansion, og det vil formentlig betyde flere medarbejdere,« siger han.

Prisen for det svenske selskab holdes hemmelig af de to parter.

jse@berlingske.dk