TDC-chef forhandlede længe om sit nye job

Fortsat mystik om TDC-chefen Lars Torpe Christoffersens skift til Mach Dan Net. Koncernchef Henning Dyremose var angiveligt orienteret på et tidligt tidspunkt.

Både TDC og IT-selskabet Mach Dan Net forsøger ivrigt at lægge låg på den turbulens og mystik, der er opstået i kølvandet på TDC-chefen Lars Torpe Christoffersens overraskende skift til Dan Net.

Men der er fortsat mange ubekendte i sagen.

Lars Torpe Christoffersen har angiveligt været i kontakt med Dan Net-køberne (investeringsfondene Advent og Providence) siden maj måned om at overtage posten som topchef det fusionerede selskab Mach Dan Net.

Det er dog uvist, hvor konkret TDC-chefen Henning Dyremose har været bekendt med disse jobforhandlinger fra starten i maj. Det pikante er nemlig, at Lars Torpe Christoffersen - der i TDC var chef for TDC Totalløsninger og en af to topkandidater til posten som efterfølger for Dyremose - også var bestyrelsesformand for netop Dan Net.

Dan Net beskæftiger sig med intern afregning af de såkaldte »roaming-opkald«, hvor internationale teleselskaber benytter hinandens net. TDC solgte Dan Net til de to investeringsfonde for 1,2 mia. kroner 22. juli 2004.

Dermed har Lars Torpe Christoffersen siddet med det formelle ansvar på salgssiden samtidigt med, at han har forhandlet sin direktørkontrakt på plads med netop de nye Dan Net-ejere, og det har vakt undren.

Svarer via bureau
Henning Dyremose lader via sin informationschef meddele, at han ikke har yderligere kommentarer og henviser til pressemødet torsdag i sidste uge.

Heller ikke Lars Torpe Christoffersen er til at lokke til telefonen. Derimod svarer han på spørgsmål via et tilknyttet kommunikationsfirma.

Lars Torpe Christoffersen havde en individuel direktørkontrakt i TDC med en konkurrenceklausul. Det er uvist, om den har kunnet gøres gældende i dette tilfælde.

Lars Torpe Christoffersen mener angiveligt, at det ikke er tilfældet. Svaret lyder sådan:

»Konkurrenceklausuler vil typisk være gældende, hvis der er tale om konkurrerende virksomheder, hvilket ikke er tilfældet her, idet Dan Net ligger uden for TDCs kerneforretningsområde.«

Gik uden for døren
Der er dog næppe tvivl om, at TDC på grund af frygt for negativ omtale har været meget tilbageholdende med at holde på sin ret og gøre konkurrenceklausulen gældende. Danske Bank fik således en række offentlige tæsk for at have »grounded« direktionsmedlem Karsten Knudsen, da han valgte at skifte til et nyt job i Nykredit. Karsten Knudsen måtte pænt blive hjemme og passe haven i Holte i næsten halvandet år, før han kunne kaste sig over sit nye arbejde.

Berlingske Tidende har spurgt Lars Torpe om, hvornår han blev kontaktet af Dan Net-køberne med henblik på at overtage chefposten.

»Lars (Torpe Christoffersen, red.) blev kontaktet af køber inden de afgørende forhandlinger om salget af Dan Net til Mach og orienterede straks Henning Dyremose om dette. Lars har dog ikke været direkte involveret i de afgørende forhandlinger om det konkrete salg - og han deltog ikke på de møder, hvor beslutningerne blev truffet,« hedder det via mellemmanden.

Efter Henning Dyremoses første ophidselse i sidste uge forsøgte han efterfølgende at glatte ud og sagde:

»Der er ikke en plet at sætte på Lars Torpe Christoffersens handlemåde.«

Lars Torpe vil ikke konkret oplyse datoen for, hvornår han accepterede jobtilbuddet fra Mach.

»Lars har tidligt i forløbet orienteret TDCs koncernchef Henning Dyremose om henvendelsen fra de nye ejere af Dan Net, men kontrakten er først underskrevet for nylig,« meddeler kommunikationsfirmaet.