Tavshed om splid i Jamo- ejerkreds

Jamos nye stærke mand i ejerkredsen er finnen Vesa Suurmunne, Helsinki, fra investeringsfonden Nordic Mezzanine Ltd.

Vesa Suurmunne vil ikke gå i detaljer med rekonstruktionen. »Det er en lidt speciel konstruktion, og den er ikke helt på plads endnu,« siger han. »Men jeg kan bekræfte, at vores ejerandel bliver over 50 procent.«

Vesa Suurmunne vil ikke kommentere, hvorvidt bankforbindelsen Jyske Bank, som på grund af den økonomiske krise i vinter satte sig på alle stemmerne i det tidligere Jamo, også bliver ny aktionær.

FSN tabte 200 mio. kr.
I følge Berlingske Tidendes oplysninger får Jamo lidt over 100 mio. kr. i ny kapital i forbindelse med rekonstruktionen. Dels i forbindelse med nye, kontante kapitalindskud dels i forbindelse med konverteringer af gæld til ansvarlig kapital.

Vesa Suurmunne vil ikke oplyse om, hvor meget Nordic Mezzanine foreløbig har tabt på Jamo. Den tidligere hovedaktionær FSN Capital fra Norge har tabt omkring 200 mio. kr. og er nu helt ude af Jamo.

Det er uvist, hvad der er gået galt mellem de tidligere to ejerpartnerne i Jamos moderselskab Audio Holding, som er i betalingsstandsning.

Både Frode Strand Nielsen, tidligere bestyrelsesformand i Jamo og partner i FSN Capital, og Vesa Suurmunne afviser på det bestemteste at svare på spørgsmål om spliden i den tidligere Jamo-ejerkreds.

Vesa Suurmunne siger, at de nu alene kigger fremad.

»Vi tror selvfølelig på, at vi får vendt udviklingen i Jamo og får overskud næste år. Samtidig har vi nu også en finansiel løsning på plads, som er tilstrækkelig til at finansiere Jamos planer,« siger han.

Spliden i ejerkredsen er slået ud i lys lue i moderselskabet Audio Holding. Så meget, at tre eksterne bestyrelsesmedlemmer valgte at træde ud af bestyrelsen få dage før generalforsamlingen. Antageligt fordi de ikke ville skrive under på Audio Holdings 2003-regnskab.

Vesa Suurmunne tilføjer, at Nordic Mezzanine Ltd. vil udpege to eller tre nye bestyrelsesmedlemmer til Jamo om kort tid.