Tal for USAs jobskabelse skal helst være under 200.000

I de seneste måneder har den amerikanske jobrapport været svagere, end økonomerne forventede, men hos Nordea vurderer man ikke, der er grund til alarm.

I årets første fem måneder er der skabt i gennemsnit omkring 170.000 nye job om måneden, men det er ifølge seniorstrategen positivt. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO TAMA

»Vi skal vænne os til, at der ikke blive skabt over 200.000 nye job i USA hver måned, men langt mindre kan også gøre det. Så længe vi i gennemsnit ser over 100.000 nye job hver måned, ser vi ingen grund til bekymring,« skriver Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner, i en kommentar.

I årets første fem måneder er der skabt i gennemsnit omkring 170.000 nye job om måneden, men det er ifølge seniorstrategen positivt.

»Hvis det fortsætter herfra, kan over 200.000 nye job hver måned faktisk være med til at øge lønpresset kraftigt og dermed sparke til flere rentestigninger og ultimativt få opsvinget til at stoppe før,« skriver Morten Hessner.

Ifølge ham vil et stærkt jobtal med tiltagende lønvækst, der er et sundhedstegn for økonomien, give en negativ reaktion på aktiemarkederne, da renterne vil stige og tage modet fra investorerne, til trods for, at både ISM-tal for servicesektoren og nøgletal fra fremstillingssektoren var fine tidligere på ugen.

»Set med vores øjne giver de bratte rentestigninger dog kun midlertidig modvind for aktiemarkedet, netop fordi væksten er ganske stærk i både USA og Europa lige nu, og vi kan se, at virksomhederne leverer meget flotte regnskaber.«

»Får vi derimod en moderat jobskabelse og uændrede eller faldende lønstigninger, kan det være med til at skabe lidt ro på både aktie- og obligationsmarkedet igen,« skriver Morten Hessner.