Tæt på enden for Sadolins farver

Det sidste af Sadolin & Holmblads farve- og lakproduktion bliver til næste år flyttet til Malmø.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

100 års københavnsk industrihistorie slutter, når kemikoncernen Akzo Nobel i løbet af næste år lukker og slukker det sidste af det gamle Sadolin & Holmblad på Amager.

For et par år siden blev produktionen af maling flyttet ud af Holmbladsgade, og produktionen af møbellakker på Prags Boulevard bliver i løbet af næste år flyttet til Malmø.

»Det har ligesom ligget i kortene, at vi ikke kunne blive ved med at ligge med produktion af kemiske produkter midt i København. Vi vandt godt nok Københavns miljøpris sidste år, men efterhånden er det hele jo boligområde,« siger Akzo Nobels adm. direktør i Danmark, Claus Trolle.

Han oplyser, at Akzo Nobel i forvejen producerer møbellakker på en moderne fabrik lige uden for Malmø, og det er derhen, den københavnske produktion bliver flyttet til.

Lukning koster job
Lukningen af lakfabrikken kommer til at koste 50 job i industridelen på Prags Boulevard og 25 job i Akzo Nobel Deco på fælleslageret i Brøndby.

»Det er selvfølgelig trist. Vi har haft vores malingproduktion liggende i Holmbladsgade siden 1903. Holmbladsgade var første etape af udflytningen, og nu er vi så nået til anden etape. Og som for et par år siden har vi valgt at gøre det med langt varsel,« siger Claus Trolle.

Den første udflytning kostede 140 job.

Sadolin blev i 1987 købt af svenske Nobel Industrier, og i 1994 fusionerede Nobel med den hollandske koncern Akzo. Koncernen har hovedsæde i Holland.