Tæppeland sælger fra

Jensen Tæpper fortsætter med magre resultater. Hele den norske del af kæden er solgt fra for at pynte på regnskaberne. Næsten samtidig er den adm. direktør fratrådt, men bestyrelsen har endnu ikke afgjort, om der skal findes en ny - eller der skal fortsættes med en »smal ledelse«.

Ovenpå to utilfredsstillende regnskabsår i træk sælger Tæppeland fra og trækker sig helt ud af Norge.

Regnskabet for sidste år tegner ikke godt og bliver muligvis tabsgivende. I 2000 tabte Tæppeland-koncernen 1,2 mio. kr. Året inden var der et plus på næsten 31 mio. kr.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det ikke er gået godt i år 2000. Vi er endnu ikke færdige med at gøre regnskabet for 2001 op, men jeg kan da sige, at det ikke er tilfredsstillende,« siger Jens Otto Veile, bestyrelsesformand for Tæppeland-Jensen Tæpper Holding.

For at få forretningen til at hænge bedre sammen solgte Tæppeland i går alle aktiviteter i Norge fra til konkurrenten Interiør-land Service. 24 »Teppeland Colorland« forretninger er solgt fra gennem afhændelsen af datterselskabet af samme navn.

»Vi kunne kun opnå forholdsvis lille synergieffekt i indkøbene, da det norske marked adskiller sig fra de øvrige, vi arbejder på,« siger Jens Otto Veile.

Ifølge Jens Otto Veile køber nordmændene ikke mange tæpper, og de norske forretninger var lige så meget farvehandlen og eksperter i trægulve.

Kort tid inden salget fratrådte Tæppeland-koncernens adm. direktør Uffe Steen Mathiesen. Men Tæppeland har endnu ikke sat skub i arbejdet med at finde en afløser.

»Vi kører forretningen dag for dag og står ganske rigtigt med en smallere ledelse. Jeg skal ikke kunne sige, om Kim Breyen (tidligere økonomidirektør, nu udnævnt til adm. direktør) fortsætter som adm. direktør. Den beslutning er ikke truffet endnu,« siger Jens Otto Veile.

Hovedejeren af Tæppeland, den stenrige Jørn E. Jensen, indtager i dag rollen som næstformand i bestyrelsen.

Tæppeland har tidligere forsøgt at sælge butikkerne i Storbritannien fra.

»Men det lykkedes ikke at opnå en pris, der var acceptabel,« siger Jens Otto Veile.

Om frasalget af de 24 norske butikker vil pynte på regnskabstallene i år vides ikke. Hverken sælger eller køber ønsker at oplyse, hvad forretningerne koster at overtage.