Taber 1,5 mia. på udskudt moms

Regeringens gaveregn til dansk erhvervsliv kommer til at koste. Det er især udskudt moms til små danske virksomheder, der bliver dyr.

Samlet vil statskassen i år få et engangstab på 1,5 mia. kr. i moms, hvis regeringens finanslov for 2002 bliver vedtaget.

I forhold til den tidligere regerings politik vil VK-regeringen nemlig slække på de mindre virksomheders kreditter på momsen.

Omsætningsgrænsen for danske virksomheder hæves med fem mio. kr. til 15 mio. kr., hvilket betyder, at omkring 7000 virksomheder slipper for månedlige momsafregninger og i stedet går over til kvartalsvise. Samtidig hæves grænsen for, hvornår virksomheden skal momsregistreres, fra 20.000 til 50.000 kroner, hvilket betyder, at 31.000 små virksomheder slipper for at lave momsregnskab.

Ser man på hele regeringens konkurrenceevnepakke, der blev fremlagt i sidste uge, kommer den samlet til at koste to mia. kr., hvor den resterende halve milliard kroner udgør en varig virkning på de offentlige finanser. Her er det specielt posten omkostningslettelser og strukturtilpasninger på 307 mio. kr., der belaster finanserne.

Ritzau