Sygekasser indgår kæmpefusion i USA

Anthem har længe kurtiseret Cigna, men blev afvist så sent som i juni. Nu er fusionen en realitet.

Foto: MICHAEL NELSON

Bølgen af fusioner blandt de amerikanske sygekasser har vokset sig endnu større fredag, hvor det er lykkedes Anthem at indgå en aftale om køb af Cigna for 48,4 mia. dollar (330 mia. kr.).

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge aftalen betaler Anthem 103,40 dollar samt 0,5152 aktie i Anthem for hver aktie i Cigna. Buddet svarer ifølge Bloombergs beregninger til en præmie på omkring 22 pct. sammenlignet med torsdagens slutkurs på Cigna-aktien.

Anthem har længe kurtiseret Cigna, men blev afvist så sent som i juni, hvor buddet lød på 47 mia. dollar. Det nye par bliver USA største sygekasse med 53 mio. medlemmer og passerer dermed United Health.

Der er dog grøde i sektoren. Tidligere denne måned indgik Aetna aftale om køb af Humana for 35 mia. dollar, og sektoren har også set en mindre handel, hvor Centene har købt Health Net.

Den amerikanske finansavis Wall Street Journal har tidligere skrevet, at megafusionerne kan medvirke til at dæmpe konkurrencen på markedet for sygeforsikringer. Modsat kan sygekasserne henvise til, at de via stordriftsfordele kan reducere kundernes omkostninger.