Sydbank/Nordnet: Får klart mistillidsvotum hos investorerne

Sydbank 2018.  (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Sydbanks strategi om en »stærkere bank« mangler detaljer, og investorernes reaktion på et skuffende regnskab bør få lamperne til at blinke hos ledelse og bestyrelse. Det vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Onsdag kunne Sydbank præsentere regnskab for andet kvartal, der viste skrump på både top- og bundlinje, og investorerne kvitterede med at sende aktien i rødt med 13,3 pct.

Ifølge investeringsøkonomen er det en klar meddelelse til bankens ledelse.

»Der skal gøres noget mere. Det er ikke noget nyt, men det er blevet meget mere påtrængende, siger investorerne og udtrykker klart et mistillidsvotum til ledelse og bestyrelse,« vurderer han.

Per Hansen hæfter sig ved, at de lave renter presser indtjeningen ned og peger på, at aktiekursen bør få lamperne til at blinke bankens ledelse og bestyrelse.

»Sydbanks traditionelle forretning er meget under pres, og de har derudover for lidt realkrediteksponering, hvor rentefølsomheden er mindre end på andre forretninger,« vurderer han.

Sammen med regnskabet præciserede Sydbank sin resultatforventning til 2019, og venter et resultat efter skat i den nedre ende af det tidligere udmeldte interval på 800-1100 mio. kr.

Ifølge Per Hansen frygter investorerne, at indtjeningen reelt kan blive lavere, og at det for Sydbank handler om at dreje på omkostningsskruerne.

»Det springende punkt er ikke kun om investorerne er for pessimistiske i forhold til Sydbanks egne udmeldinger, men i høj grad hvor meget Sydbanks indtjening kan blive presset af de lave renter, og ikke mindst hvad Sydbank har af modtræk på omkostningssiden,« skriver han.

Sydbanks aktie endte onsdag i 93,65 kr., hvilket er det laveste niveau siden 2012.

/ritzau/FINANS