Swisscom deler ud fra sin svulmende pengetank

Det schweiziske teleselskab Swisscom mangler ikke kontanter - 2003 gik nettooverskuddet i vejret med 90 procent. Aktionærerne får halvdelen.

BERLIN: Swisscom, det schweiziske teleselskab, svømmer i penge - i en sådan grad, at aktionærerne får omkring halvdelen af nettooverskuddet i udbytte. Det blev oplyst ved fremlæggelsen af regnskabet for 2003 i går. Nettooverskuddet er steget med godt 90 procent til 1,57 milliarder schweizerfranc (7,5 mia. kr.), overskuddet før renter og skat er vokset med næsten 42 pct. til 2,44 milliarder schweizerfranc (11,6 mia. kr.).

Årsagen til fremgangen er bl.a. besparelser og medvind på det finansielle marked. Analytikere havde dog regnet med et nettooverskud på 1,7 milliarder schweizerfranc. Investorer får ikke desto mindre 13 schweizerfranc i udbytte pr. aktie - en forhøjelse på én franc. Swisscom, med en omsætning på 14,6 milliarder schweizerfranc (70 mia. kr.) sidste år opererer fortrinsvis indenlands. I Tyskland har det dog et mobildatterselskab, Debitel, som man ønsker at sælge. Swisscom bekræftede i går, at der for tiden føres forhandlinger. Ifølge schweiziske medier skal det britiske holdingselskab Permira være interesseret, men der er uenighed om salgssummen, hedder det.

Således ønskede Swisscom oprindelig én milliard euro (7,5 mia. kr.) for det tyske datterselskab, mens en mere realistisk pris menes at ligge omkring 750 millioner euro (5,6 mia. kr.)