Swedbank hyrer svensker som afløser for fyret dansk direktør

Birgitte Bonnesen blev i marts fyret som direktør for Swedbank efter beskyldninger om hvidvask gennem banken.

Den svenske bank Swedbank, som er blevet anklaget for at være blevet brugt til hvidvask i Baltikum, har ansat Jens Henriksson som ny øverste direktør. (Arkivfoto). Ints Kalnins/Reuters Fold sammen
Læs mere

Swedbank har sat navn på afløseren for danske Birgitte Bonnesen, der blev fyret som administrerende direktør i marts.

Den svenske bank, som er blevet beskyldt for at være blevet brugt til hvidvask i Baltikum, har ansat Jens Henriksson som ny øverste direktør. Det oplyser Swedbank i en meddelelse.

Birgitte Bonnesen blev fyret, efter at flere svenske medier skrev om mistænkelige transaktioner, som kunder har haft i bankens filialer i Baltikum.

Jens Henriksson kommer fra en stilling som direktør for det svenske forsikringsselskab Folksam.

»Min store opgave som administrerende direktør for Swedbank er at genskabe tilliden til banken, at videreudvikle bankens bæredygtighedsprofil og fortsætte den succesfulde digitaliseringsrejse,« siger han i pressemeddelelsen.

Jens Henriksson har tidligere været direktør for Nasdaq-børsen i Stockholm.

Desuden har han arbejdet i det svenske finansministerium. I flere år var han i bestyrelsen i Den Internationale Valutafond, IMF. Her havde han ansvar for Norden og Baltikum.

Det fremgår ikke, hvornår Jens Henriksson får første dag i banken. Han vil tiltræde i sit job »så snart så muligt«.

Siden marts har finansdirektør Anders Karlsson været fungerende direktør for Swedbank. Han vil gå tilbage til sit oprindelige job, når Jens Henriksson tiltræder.

/ritzau/