Svineri med svin

Kritikken var hård, da Børsen lod fem topkokke prøvesmage skinker. Samtlige danske produkter fik dumpekarakter. Direktør Anne Birgitte Lundholt, Danske Slagterier, mener ikke, at der er noget i vejen.

Læs mere
Fold sammen
Er det ikke pinligt, at samtlige danske produkter står til dumpekarakter i testen?

»Jeg er sikker på, at du kan finde både gode udenlandske skinker og gode danske skinker blandt de industrielt fremstillede. Det er selvfølgelig uheldigt, at de danske ligger nederst i testen, men jeg er sikker på, at du ved en søgning i diverse kølediske kan finde kvalitetsprodukter. Både fra udlandet og fra Danmark.«Antyder du dermed, at man bevidst har udvalgt de dårligste danske skinker til testen?

»Nej, det tror såmænd ikke, man har. Men forbrugerne går efter det, de kender, og forbrugerne ved godt, at der er en sammenhæng mellem pris og kvalitet.«Men for at skære ind til benet, er det så ikke pinligt for jer som branche, at de danske produkter dumper?

»Det er ærgerligt, at det falder ud på den måde. Det ærgrer mig, at der ikke har været danske produkter med, som kunne komme med op i toppen.«Vi eksporterer danske råvarer, hvor det er italienerne og spanierne, som står for forædlingen og dermed den værditilførsel, som er knyttet hertil. Har den danske slagteribranche sovet i timen?

»Der sker en stor udvikling af produktforædlingen herhjemme, og slagterierne gør meget for at holde produktforædlingen. Men det er klart, at lige præcis på skinkeområdet er der nogle traditioner i Sydeuropa, som danskerne har fået smag for. Det er de så gode til i Sydeuropa, og så er der andre ting, som vi er bedre til. Men det er klart, at jo mere af forædlingen, vi kan holde herhjemme, jo bedre. Vi har ikke sovet i timen, men der sker en udveksling af produkter i verden af i dag.«Skal den danske fødevareindustri, herunder slagterierne, ikke rette sig ind efter, at de moderne forbrugere gerne vil have bedre kvalitet, så man fremover skal satse på nogle bedre og måske også lidt dyrere produkter?

»Jeg er uenig i forudsætningen for spørgsmålet. Det gør man allerede.«