Svineformand renset for anklager

En af landbrugets topfolk - Lindhart Nielsen, der er formand for Landsudvalget for Svin og bestyrelsesmedlem i Landbrugsraadet og Danske Slagterier - har ikke produceret flere svin, end han måtte på hans gård ved Løgstør.

Det fastslår Løgstør Kommune efter en grundig sammenlignende undersøgelse af bl.a. det såkaldte CHR-register samt Lindhart Nielsens skatteårsregnskab, slagteriafregninger og gødningsregnskab.

- Vores konklusion er, at der ikke er sket nogen overtrædelse af den miljøgodkendelse fra 1994, som Lindhart Nielsen har haft til en produktion af 500 søer med smågrise og 11.000 slagtesvin svarende til 528 dyreenheder på det tidspunkt. Vi vil derfor ikke fra kommunens side foretage os yderligere i sagen, siger formanden for Løgstør Kommunes Udvalg for teknik og Miljø, Uffe Bro (S), til Ritzau.

Sagen opstod, da miljøorganisationen Noah for to uger siden anklagede Lindhart Nielsen for i årene 1999-2002 at have haft en samlet ulovlig produktion på i alt 4.740 slagtesvin. Lindhardt Nielsen afviste påstanden og får nu altså ret af kommunen.

/ritzau/