Svindelkiosker skal lukkes

Hver tredie kiosk i hovedstadsområdet svindler stadig med afgifter på varer. Formanden for Nærbutikkernes Landsforening, Torben Pedersen, opfordrer skatteministeren til omgående at gribe ind.

Til trods for lovstramninger fortsætter svindlen med afgifter på varer i de små kiosker landet over. I følge en ny opgørelse fra Told & Skat er det i hovedstadsområdet hele hver tredie kiosk, der svindler. Kioskerne snyder den danske stat for penge, og det bør stoppes, mener formanden for Nærbutikkernes Landsforening, Torben Pedersen.

- Vi har gennem flere år vidst, at en del af landets kiosker sælger sodavand, øl, slik og andre varer uden at der bliver betalt afgifter til staten. Også selv om der er indført lovstramninger, der har betydet højere bøder, siger han til DR Radio Syd.

- Det er noget forbandet svineri. Vi har gennem flere år opfordret til flere kontrolbesøg og større bøder. Og hvis det ikke hjalp, må der gribes til konfiskation af varelageret og lukning af butikken, siger Torben Pedersen.

- Initiativet må komme fra skatteministeren. Det her skal stoppes nu af hensyn til de kioskejere, der følger spillets regler.

Ved en konfiskation og lukning vil vi være fri for problemet i løbet af en måned, forudser formanden for Nærbutikkernes Landsforening.sbh@berlingske.dk