Sverige ramt af IT- og telenedtur

Svenske aktier: OMX-indeksets mobilgiganter led i går under dystre udmeldinger fra især Nortel Networks. Til gengæld var der fremgang for medicinalaktierne.

Ericsson (- 2,9 pct.) var i går blandt hovedkræfterne i OMX-indeksets fald på 0,7 pct. til kursniveau 792,2. Producenten af teleudstyr blev ligesom Nokia (- 0,6 pct.) ramt af især udmeldinger fra den canadiske konkurrent Nortel Networks om, at selskabet omsætning i første kvartal vil være lavere end analytikernes forventinger, da salget af selskabets produkter vil falde med ti pct. i forhold til fjerde kvartal. Nokia og Ericsson er selv på banen med regnskaber på henholdsvis torsdag og fredag i næste uge.

En anden producent af teleudstyr, LGP Telecom (+ 3,8 pct.), gik til gengæld frem, efter at Danske Securities opjusterede sin anbefaling på aktien fra »hold« til »køb«.

Dagen var også god for flere producenter af medicinsk udstyr. Dette gjaldt bl.a. for producenten af disinfiktions- og sterilisationprodukter, Getinge (+ 3,4 pct.), efter at selskabet meddelte, at det har købt den tyske producent af udstyr til operationslys, Heraeus Medical Technology, der omsatte for 52 millioner euro i 2001.

Også Elekta (+ xx pct.), der også producerer medicinsk udstyr, steg, da selskabet meddelte, at det har modtaget en ordre til en værdi af 80 millioner svenske kr.

Det svenske mineselskab, Riddarhyttan Resources (+ 5,7 pct.), fandt bogstaveligt talt guld i går i to af selskabets miner i Finland.