Sverige falder med Europa

Svenske aktier: OMX-indekset faldt i går på linje med det meste af Europa. Indekset blev bl.a. trukket ned af mobilgiganterne, mens Hennes & Mauritz trak den anden vej.

Af Kristian Valentin

Udviklingen på det svenske marked var i går negativ, da især fald i Ericsson (- 4,7 pct.) og Nokia (- 4,7 pct.) var med til at sænke OMX-indekset 1,5 pct. til kurs 770,2.

Atlas Copco (- 2,2 pct.), der aflagde regnskab i torsdags, fortsatte ned til trods for, at de internationale finanshuse Morgan Stanley og Lehman Brothers begge vurderede, at selskabets resultat var i orden.

Hennes & Mauritz (+ 1,6 pct.) steg, efter at selskabet sendte tallene for januarsalget på gaden. Tøjkoncernen opnåede en fremgang på otte pct. i januar i år i forhold til samme periode året før, hvilket ledelsen tilskrev åbningen af nye butikker sidste år.

Song Networks (- 22,3 pct.) fortsatte nedturen fra i torsdags, hvor selskabet, der tilbyder telefon- og internet-adgange, meddelte, at det er nødsaget til at udstede nye aktier for at kunne finansiere sine aktiviteter.

Også C Technologies (- 10,2) tabte kurspoint, da selskabets regnskab viste, at producenten af udstyr til trådløs kommunikation havde et underskud i fjerde kvartal på 179 mio. sv.kr. mod et minus på 107 mio. sv.kr. året før.

Til gengæld var der optur for Cell Network (+ 12,7 pct.), efter at IT-konsulenten meldte om et underskud i 2001 på 4,99 sv.kr. pr. aktie mod et underskud 7,76 kr. pr. aktie i 2000.