Svenskere parat til at overbyde DONG

Den svenske energi-gigant Vattenfall er klar til at opkøbe aktier i det jysk-fynske energiselskab Elsam i løbet af den kommende uge.

Svenskere parat til at overbyde DONG - 1
Fredag nåede ledelserne i det statslige olie- og naturgasselskab DONG og energiselskabet Elsam frem til en fusionsaftale for de to selskaber, men aftalen er knap skrevet på papir, før den svenske energigigant Vattenfall er klar til at opkøbe Elsamaktier til en god pris.

Tilbuddet til aktionærene vil komme meget snart, og senest ved den kommende uges udgang. Det siger administrerende direktør i elselskabet Elro i Randers, Henry Lei Jacobsen, til Ritzau.

- Jeg kan ganske kort sige, at allerede i går (lørdag) blev jeg kontaktet af Vattenfall og igen her til formiddag. Og de vil komme med et tilbud. Det er meget sikkert. Og der er ingen tvivl om, at det bliver et tilbud, som er mere attraktivt end det, der ligger i fusionsaftalen, siger Henry Lei Jacobsen til Ritzau.

Han er talsmand for en stor gruppe af kritiske aktionærer, der mener, at fredagens fusionsaftale er dårlig for både Elsam og forbrugerne.

/ritzau/