Svenske firmaer på rov i Danmark

På grund af den faldende svenske kronekurs er svenske virksomheder blevet mere konkurrencedygtige i Danmark.

Læs mere
Fold sammen
Konkurrencen om bygge-opgaverne er stor, men ikke kun mellem danske virksomheder. I løbet af de seneste måneder har konkurrencen fra svenske virksomheder været stigende i takt med, at kursen på den svenske krones er faldet.

Det oplyser Udbudsvagten, som også fortæller, at det er første gang, at svenske virksomheder har vist så stor interesse for danske offentlige projekter. Normalt udgør de kun en procent af henvendelserne fra interesserede leverandører, men det er nu steget til 15 procent.

Konkurrencedygtige

- Den svenske økonomi har det skidt i øjeblikket, og den svenske krone er faldet i værdi. Det betyder pludselig, at svenskerne bliver konkurrencedygtige i Danmark, siger adm. direktør for Udbudsvagten, Kevin Leig-Bengtsson.

Usikkerhed om prisEndnu er prisniveauet på mange licitationer dog stabilt, fordi antallet af offentlige udbud er steget samtidig. Det skyldes en regel om, at alle opgaver over 500.000 kr. skal konkurrenceudsættes, og derfor følger udbud og efterspørgsel foreløbig hinanden nogenlunde.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Fore-ningen af Offentlige Indkøbere (IKA).