Svenske Electrolux dykker 6,8 pct. efter amerikansk afvisning

Den svenske hvidevaregigant Electrolux falder mandag formiddag 6,8 pct. til 234,90 svenske kr. på børsen i Stockholm, efter at det amerikanske justitsministerium har afvist et forslag till at løse en retssag mod selskabet.

Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske konkurrencemyndigheder forsøger at blokere Electrolux fra at overtage General Electrics hvidevareforretning i en handel, der løber op i 3,3 mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Electrolux' forslag om at sælge aktiver er ikke i nærheden af at erstatte den konkurrence, som bliver tabt ved resultatet af en handel, vurderede advokat Ethan Glass fra afdelingen for konkurrence i en høring fredag i Washington.

USA siger, at et opkøb truer med at hæve forbrugerpriserne.

Talsmanden for Electrolux, Paul Palmstedt, udtaler i forbindelse med den forestående retssag, der begynder 9. november, at selskabet på nuværende tidspunkt ikke er i forhandlinger med konkurrencemyndighederne om et forlig.

- Vi forbereder at præsentere vores sag i retten. Vi deler ikke justitsministeriets vurdering, og vi er overbevist om berettigelsen af vores sag, siger Paul Palmstedt til Bloomberg News.