Svenske Electrolux dykker 6,8 pct. efter amerikansk afvisning

Den svenske hvidevaregigant Electrolux falder mandag formiddag 6,8 pct. til 234,90 svenske kr. på børsen i Stockholm, efter at det amerikanske justitsministerium har afvist et forslag till at løse en retssag mod selskabet.

Foto: INTS KALNINS

De amerikanske konkurrencemyndigheder forsøger at blokere Electrolux fra at overtage General Electrics hvidevareforretning i en handel, der løber op i 3,3 mia. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Electrolux' forslag om at sælge aktiver er ikke i nærheden af at erstatte den konkurrence, som bliver tabt ved resultatet af en handel, vurderede advokat Ethan Glass fra afdelingen for konkurrence i en høring fredag i Washington.

USA siger, at et opkøb truer med at hæve forbrugerpriserne.

Talsmanden for Electrolux, Paul Palmstedt, udtaler i forbindelse med den forestående retssag, der begynder 9. november, at selskabet på nuværende tidspunkt ikke er i forhandlinger med konkurrencemyndighederne om et forlig.

- Vi forbereder at præsentere vores sag i retten. Vi deler ikke justitsministeriets vurdering, og vi er overbevist om berettigelsen af vores sag, siger Paul Palmstedt til Bloomberg News.