Svenske aktier fortsætter opad

Svenske aktier: Godt hjulpet på vej af et venligt amerikanks børsklima og investeringsfondenes investeringslyst steg det svenske OMX-indeks for tredje dag i træk.

Læs mere
Fold sammen
Med afsæt i en solid amerikansk torsdagslukning på godt plus tre pct. til Nasdaq-indekset, fortsatte det teknologisensitive OMX-indeks (+ 0,3 pct.) opad for tredje handelsdag i træk. Dermed er alle børsdage i det nye år endt i det positive territorium. Det er der nu heller ikke noget ekstraordinært i, da pensions- og investeringsfondene skal placere de de store primært skatteafledte indbetalinger fra december.

Ericsson (+ 0,8 pct.) fortsatte nytårsopturen med en ganske pæn stigning efter stor omsætning. Den forøgede interesse for den ellers hårdt pressede telegigant kommer efter god analytikeromtale. Men der var nu også liv i andre teknologiselskaber på Stockholmsbørsen, idet Telia (+ 1,9 pct.) og Tele2 (+ 2,4 pct.) også gik ganske pænt frem. Teleselskaberne gik frem på trods af meldinger om, at de nye GPRS-telefoner ikke solgte lige så godt som forventet i den svenske julehandel. Der var ellers ganske gode forventninger til, at 3. generationstelefonerne ville fylde godt ud under juletræet.

I den finansielle verden kunne den skandinaviske storbank Nordea (- 0,9 pct.) fortælle, at de regner med at øge antallet af internetkunder med 18 pct. til 3,2 mio. i løbet af året. Forventningen om flere selvbetjeningskunder blev offentliggjort under et seminar om fremtidens bank.