Svensk rederi er ramt af corona: Fyrer 950 medarbejdere

Svenske Stena Lina er nødt til at fyre 950 medarbejdere på grund af coronaudbruddet, der giver mindre at lave.

Stena Line (ARKIVFOTO). Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Coronaudbruddet har betydet færre passagerer for Stena Line.

Det får nu det svenske rederi til at afskedige 950 medarbejdere. Det skriver branchemediet Shippingwatch med henvisning til en meddelelse fra Stena Lina.

Ifølge Stena Line vil afskedigelserne især rette sig mod stillinger på flere af de skibe, der sejler under svensk flag, ligesom også stillinger i søsterselskaberne Stena Line Travel Group og Retail & Food Services bliver berørt.

»Med den nuværende situation, vi står overfor, har vi ikke andet valg end at justere vores operationer og vores omkostninger for at begrænse faldet i efterspørgslen og sikre kontinuitet af vores fragtoperationer,« siger Niclas Mårtensson, administrerende direktør for Stena Line, ifølge Shippingwatch.

Lørdag indførte Danmark en midlertidig lukning af sine grænser, og også andre europæiske lande har lukket deres grænser for at begrænse spredningen af det potentielt dødelige coronavirus.

Allerede da Danmark oplyste om sin grænselukning, varslede Stena Line en midlertidig reduktion i den danske passagertrafik.

Eksempelvis er ruterne fra Frederikshavn til Oslo og Göteborg blevet lukket for al passagertrafik. På ruten mellem Frederikshavn og Göteborg transporteres der dog stadig gods.

Stena Lina er en del af den svenske koncern Stena, der har omkring 15.500 medarbejdere og en årlig omsætning på 35 milliarder svenske kroner.

/ritzau/