Svensk parti lægger Venstre på is

I vrede over den danske udlændingepolitik har det lille svenske liberale parti Folkpartiet lagt Venstre i Danmark på is. Samarbejdet mellem de to partier er ophørt, oplyste Folkpartiets formand Lars Leijonborg søndag aften i svensk tv.

Han er er stærkt kritisk og skuffet over Venstre i Danmark og angreb den danske integrationsminister Bertel Haarder (V) for at være utroværdig.

- Hans integrationspolitik går ikke ud på at integrere folk, som har behov for beskyttelse, men at holde dem ud af Danmark. Det er ikke integration, sagde Lars Leijonborg i SVT 2's debatprogram Agenda.

Venstres partisekretær Jens Skipper Rasmussen beklager beslutningen.

- Men det tager vi helt roligt, tilføjer han.

Venstre har forbindelse både til Folkpartiet og det svenske Centerpartiet både i sammenslutningen Liberal International og i Europa-Parlamentets gruppe af liberale parlamentarikere, ELDR. De direkte kontakter holdes primært vedlige med gæstebesøg på de årlige landsmøder. Nedkølingen af forholdet til Folkpartiet får ikke Venstre til at ryste på hånden i udlændingepolitikken, oplyser Jens Skipper Rasmussen.

- Jeg synes, at man i den svenske diskussion skulle klappe hesten lidt. Vi har i Danmark været udsat for en helt urimelig kritik af udlændingepakken. Det er ærgerligt, at man ikke kan gå i dialog om tingene i stedet for at komme med sådan en forhastet reaktion, siger Jens Skipper Rasmussen.

/ritzau/