Svensk mægler smadrer bolig-rekord i USA

Det er ikke kun herhjemme, at boligpriserne flere steder drøner i vejret. For nylig solgte en svensk stjernemægler en luksuslejlighed i San Francisco til knap 413.000 kr. pr. kvadratmeter. Det er ny rekord i den californiske solskinsby.

Foto: ROBERT GALBRAITH. En svensk mægler formidlede for nylig salget af San Franciscos dyreste luksuslejlighed nogensinde. Den godt 500 kvadratmeter store lejlighed kostede omkring 206 mio. kroner.
Læs mere
Fold sammen

Når USA's velhavere går på boligjagt i San Francisco og omegn, er der det ikke småbeløb, der bliver langet over disken hos ejendomsmæglerne i solskinsbyen. For nylig blev den dyreste lejlighed i byens historie solgt, da det ifølge det svenske erhvervsmedie Affärsvärlden lykkedes for luksusmægleren Malin Giddings at sælge en 500 kvadratmeter stor lejlighed på Washington Street i San Francisco for godt 206 mio. kr. Det svarer til en kvadratmeterpris på omkring 413.000 kr.

Malin Giddings er født i Stockholm og er datter af en svensk diplomat. Hun har siden 1970 arbejdet som ejendomsmægler i San Francisco. Ifølge en af verdens største ejendomsmæglere Coldwell Banker solgte svenskeren i 2014 boliger for omkring 1,6 milliarder kr. Coldwell Banker kårede for et par uger siden den 70-årige Giddings som verdens næstbedste ejendomsmægler.

Ifølge den lokale boligside Socketsite lød den tidligere salgsrekord i San Francisco på omkring 193 mio. kr. for en lejlighed på knap 1600 kvadratmeter. Byens nye rekordsalg til lidt over 206 mio. kr. blev sidste gang handlet i 2000, hvor lejligheden røg for omkring 96 mio. kr.

Tag selv et kig i det dyre område på Google Street View lige her.