Svensk koncern opgiver Danmark

Svensk forsøg på at komme ind på det danske marked for reservedele til biler og værktøjer til bilværksteder er slået fejl.

Den svenske Meca-koncern har opgivet det danske marked for bilreservedele, værktøj og værktøjsudstyr til bilværksteder.

Meca vil de kommende uger trække sig helt ud af Danmark og lukker 19 butikker. Dermed mister 190 medarbejdere jobbet, oplyser adm. direktør Hans Krondahl, Meca Skandinavien, til Erhvervsbladet.dk.

Den svenske koncern har opkøbt reservedelslagre i Danmark for at komme ind og få en god bid af markedet, men virksomheden har kørt med underskud i flere år.

Meca har det seneste år gennemført en række vigtige ændringer for at vende den negative udvikling i Danmark, men det er ikke lykkedes.

Der er blandt andet foretaget en omorganisering og en ny adm. direktør for den danske virksomhed blev indsat. Personalestyrken blev tilpasset, salg af virksomheder, der ikke er en del af kernevirksomheden, er blevet gennemført. Men ledelsen må konstatere, at virksomheden trods de forskellige tiltag alligevel ikke får overskud i de nærmeste år, skriver ledelsen i en pressemeddelelse.

Meca vil fortsætte sine aktiviteter i Sverige og Norge. Koncernen ejes af Sjätte AP-fonden, der forvalter svenske offentlige pensioner.

- Det er naturligvis et nederlag, at vi er nødt til at afvikle den danske virksomhed, men vi ser desværre ingen anden udvej, siger Urmas Kruusval, forretningsområdechef for direkte investeringer hos Sjätte AP-fonden.