Svensk køkkengigant køber dansk nummer to

Det forhandlerejede Svane Køkkenet er solgt til den svenske køkkengigant, Ballingslöv, der med købet bliver en klar nummer to herhjemme efter HTH.

Læs mere
Fold sammen
Med svanen som nordisk symbol måtte det nærmest gå den vej. En af de største danske køkkenkæder, den forhandlerejede Svane Køkkenet er netop blevet solgt til den svenske køkkengigant Ballingslöv, som med opkøbet bliver en klar nummer to på det danske marked efter giganten HTH Køkkener.

»Vores koncnernstrategi er at vokse i Norden og i Storbritannien. Danmark er et stort marked, og samtidig er I nok lidt længere fremme med design,« siger adm. direktør Nils-Erik Danielsson fra Ballingslöv International.

Den børsnoterede svenske køkkenkoncern er allerede stærkt repræsenteret i Danmark. Selskabet ejer JKE design og Multiform samt bordpladefabrikken DFI. Nils-Erik Danielsson vil dog ikke udelukke yderligere opkøb. Får Ballingslöv en dansk partner på forretningssegmentet for lavpriskøkkener, hvor kunderne køber skabe og elementer og selv samler, vil den svenske køkkengigant være bredt repræsenteret på det danske marked.

De nuværende indehavere i Svane Køkkenet fortsætter på franchisebasis efter overtagelsen. Ballingslöv International har betalt 45 mio. kr for at overtage koncept og brand. Herudover modtager indehavere af de 26 nuværende butikker i Svane-kæden en procentgodtgørelse, som er fastsat på basis af det fremtidige salg.

Som en del af aftalen etableres der en samlefabrik i Danmark. Hidtil har Svane Køkkenet ikke haft egen produktion i Danmark.

Nils-Erik Danielson ser franchisekonceptet, hvor der er mulighed for at holde en stærk fælles profil som en fordel i konkurrencen.

»Samtidig er det relativ billigt at producere i Sverige på grund af valutakursen mellem danske og svenske kurser,« siger han.

Han ser HTH og Invita som de vigtigste konkurrenter på det danske marked.