Svagt positive hovedindeks

Den svagt positive tendens på de europæiske aktiemarkeder i går - med 10 af de 17 vesteuropæiske hovedindeks i plus - er ikke nok til at rette op på, at marts tegner til at blive en børsmåned med flere minusser end plusser. Flere af de europæiske hovedindeks har nu afsluttet deres tredje uge i træk med kursfald, hvilket man skal et år tilbage for sidst at finde.

Fredagens positive tendenser skulle blandt andet findes blandt luftfartsselskaberne, heriblandt British Airways (+ 3,7 pct.), KLM (+ 2,7 pct.) og Air France (+ 1,5 pct.), fortsatte de seneste dages flotte stigninger. Stigningerne er bl.a. kommet oven på gode trafiktal fra brancheorganisationen AEA og en oliepris, der har været faldende, siden den toppede onsdag i sidste uge.

Europas tredjestørste internetudbyder, italienske Tiscali, faldt fredag hele 9,8 pct., efter at 2003-regnskabet ikke blev fremlagt torsdag som planlagt. Regnskabet er udskudt til 5. april som følge af de italienske telemyndigheder, der har påpeget manglende regnskabsoplysninger.