Svag dollar trak ned i Europa

Læs mere
Fold sammen
De europæiske aktiemarkeder fulgte endnu engang dollaren ned, da den svage amerikanske valuta udhuler værdien af den europæiske eksport. Et af de selskaber der lider under en svag dollar er Europas største bilproducent, Volkswagen (- 1 pct.), der har omkring 17 pct. af omsætning i Nordamerika. Dollaren blev sendt ned overfor euro efter the Bank of International Settlements meddelte, at asiatiske centralbanker og medlemmer af OPEC overvejer at øge deres beholdning af den europæiske fællesvaluta.

En anden sektor der led under den svage dollar var medicinalsektoren, der ligeledes har en stor del af omsætningen i USA. Således faldt GlaxoSmithKline 0,4 pct., mens AstraZeneca og Roche mistede henholdsvis 1,3 pct. og 1,1 pct.

Herudover bidrog et lavere europæisk detailsalg for fjerde måned i træk til den negative stemning, efter offentliggørelse af tallene for november. Ligeledes var aktiemarkederne tynget af skuffendejobtal fra USA for november måned, der blev offentliggjort efter børsernes lukketid i fredags.