Superinvestor gør det igen

Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway leverer nyt superresultat, selv om det er presset på forsikringsdelen.

Foto: Drew Angerer. 83-årige Warren Buffett investerer stadig langsigtet, og det har tjent ham godt siden 1965.
Læs mere
Fold sammen

Bundlinjen steg med 29 procent, da Berkshire Hathaway fredag aften fremlagde regnskabet for tredje kvartal for investorerne, og der blev lagt yderligere fem milliarder dollar i pengetanken i selskabet, som Warren Buffett med stor succes har stået i spidsen for siden 1965.

Alligevel var der en smule malurt i bægeret, og i eftermarkedet efter børsens lukketid faldt aktien knap en procent.

Det er forsikringsmarkedet, der giver et noget mere magert udbytte denne gang. Faktisk faldt nettoindtjeningen her med 57 procent, og det er særligt amerikanske bilforsikringer og europæiske stormskader, der trækker ned, skriver nyhedsbureauet Reuters. 

Driftsresultatet for hele Berkshire Hathaway steg alligevel til 3,6 milliarder dollar fra 3,4 milliarder i samme kvartal sidste år. Det er vel at mærke kun driften fra porteføljevirksomhederne - køb og salg af aktier og virksomheder og andre poster under »investeringer« gav yderligere 1,2 milliarder dollar til aktionærerne.


Warren Buffett er 83 år, men hans investeringer er stadig langsigtede.

»Han er i færd med at rykke stærkt ind i alle aktiver forbundet med ideen om, at der skal bygges langt flere boliger de kommende 10 år,« Bill Smead fra Smead Capital Management til Reuters.

Der er dog mange brancher repræsenteret på aktielisten. Selskabet købte i sommer ketchupfirmaet Heinz sammen med kapitalfonden 3G, og blandt de mange investeringer er andele i selskaber som Coca-Cola, IBM og Wells Fargo. Under finanskrisen købte Warren Buffett aktier i flere skrantende forretninger, som siden har givet enorme afkast.

På det seneste har Berkshire Hathaway dog været en større nettokøber af obligationer end aktier, skriver Reuters.

De fem milliarder dollar fra tredje kvartal havner ikke på kistebunden, for den er ganske enkelt svær at få øje på: Berkshire Hathaway havde ved udgangen af tredje kvartal over 42 milliarder dollar i kontanter og andre likvider, hvoraf halvdelen menes at være parat til at blive fyret af på nye opkøb.