Styrmand går efter erstatning

Danica White-styrmand Tage Kramer vil anke erstatningssagen til Landsretten. Han håber, de tre andre søfolk vil være med i ankesagen.

Styrmand på Danica White Tage Kramer vil anke byrettens dom til Landsretten.

- Jeg forstår ikke en pind af, at vi ikke kan få erstatning, når byretten slår fast, at kaptajnen har handlet uagtsomt. Det er meget lidt tilfredsstillende. I andre sammenhænge kan der gives erstatning, når nogen har handlet ansvarsløst, siger Tage Kramer til Ritzau.

Sejladsen med Danica White, der mundede ud i den skæbnesvangre kapring og efterfølgende 83 dage som de somaliske piraters gidsler, blev det sidste arbejde til søs for Tage Kramer. Han gik i land og har siden været på førtidspension.

- Jeg har talt med advokaten, der nu vil søge om fri proces til en ankesag, og jeg håber, at de andre tre søfolk vil være med på en ankesag. En erstatning vil være et stort plaster på såret, siger Tage Kramer.

På vegne af de fire søfolk havde Sømændenes Forbund søgt om erstatning for dels, tort, svie og smerte og tabt arbejdsfortjeneste. De tre andre søfolk er fortsat sygemeldt som følge af de psykisk belastende oplevelser, de var ude for under kapringen og som gidsler. Efter kapringen brugte de stærkt bevæbnede pirater søfolkene som levende skjolde på Danica White's brovinger, da et amerikansk krigsskib i internationalt farvand åbnede ild mod det kaprede danske fragt skib for at skræmme piraterne.

Sømændenes Forbund er ved at nærlæse byrettens dom, men venter at træffe en hurtig beslutning om en eventuel ankesag.

/ritzau/