Studerende stiller skarpt på ansvar

Virksomhedernes sociale ansvar er tema for messe og seminar arrangeret af studerende på Handelshøjskolen i København på frivillig basis.

Studerende stiller skarpt på ansvar - 1
Fotocollage
Læs mere
Fold sammen
Store virksomheder som Danisco, Novozymes, Grundfos, Sonofon, Microsoft og ISS har sagt ja til at stille op. Det samme har tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, tidligere Novo-boss Mads Øvlisen og forfatteren, chief imagination officer Rolf Jensen til at gå på talerstolen. Og de gør det gratis.

Det handler nemlig om socialt ansvar i virksomhederne, Corporate Social Responsibility, CSR, og det er en flok studerende på Copenhagen Business School, der har formået såvel talere som repræsentanter for virksomhederne til at være med til en temadag om emnet.

»Krav til fremtidens virksomhed«, lyder overskriften for den første Wellfair, en messe om CSR, der finder sted på Handelshøjskolens afdeling på Solbjerg Plads fredag 6. februar.

Bag initiativet står studenterorganisationen Well, omkring 30 studerende, der, som en af dem, Henrik Nielsen, udtrykker det »ikke engang har en fysisk adresse endnu.« Virkelyst er der til gengæld nok af, og det er grunden til, at man har kunnet stable arrangementet på benene med frivilligt arbejde.

Well er et forum, der vil bringe socialt ansvar til diskussion blandt de studerende. I efteråret 2002 lavede organisationen et arrangement med Børnefonden og IBM, der resulterede i, at man kunne skænke en brønd til et vandprojekt i Afrika.

Refleksion
»Omdrejningspunktet er social ansvarlighed, men vi prøver ikke at prædike bestemte holdninger. Vi vil gerne bidrage til dialogen og til at få de studerende til at tage emnet op,« fortæller Henrik Nielsen.

»Nogle af de studerende på Handelshøjskolen bliver morgendagens ledere. Det er lidt skræmmende, hvis man kan tage en uddannelse uden at have beskæftiget sig med den sociale side af forretningsverdenen. Corporate Social Responsibility er på dagsordenen mange steder. Det er et skub væk fra det rent økonomiske til et mere holistisk billede af virksomhederne, og det kan man selvfølgelig have mange meninger om. Men vi mener, at det i alt fald er vigtigt, at man får mulighed for at reflektere over temaer som virksomheder, velfærd og samfund.«

Arbejdet med at få messen på benene har givet de studerende en række erfaringer, som de kan bruge i både studie- og erhvervsliv. Imødekommenheden hos såvel frivillige organisationer som erhvervsvirksomheder har været stor, fortæller Henrik Nielsen. Well har planer om flere arrangementer, bl.a. en case competition, i løbet af året.www.wellweb.org