Strejke truer i Finnair

Foreningerne har bebudet strejke i flere etaper med første arbejdsnedlæggelse fredag den 15. november.

Foto: PETER ANDREWS. Den finske fagforening for kabinepersonale, SLSY, og luftfartsunionen IAU, der repræsenterer kabinepersonale hos både Finnair og SAS' datterselskab Blue1, sætter nu alle sejl til for at få en aftale i hus for de mange ansatte i Finnair, der står udenfor overenskomstaftalerne.
Læs mere
Fold sammen

Den finske fagforening for kabinepersonale, SLSY, og luftfartsunionen IAU, der repræsenterer kabinepersonale hos både Finnair og SAS' datterselskab Blue1, sætter nu alle sejl til for at få en aftale i hus for de mange ansatte i Finnair, der står udenfor overenskomstaftalerne.

Det skriver branchesitet Check-In.

Foreningerne har bebudet strejke i flere etaper med første arbejdsnedlæggelse fredag den 15. november fra klokken 15.00. Punktstrejkerne vil herefter finde sted løbende frem til den 23. november, oplyser Check-In.

Strejken er blevet annonceret som et modsvar til den manglende enighed i forhandlingerne om en rammeaftale mellem SLSY og arbejdsgiverunionen, PALTA. Forhandlingerne havde deadline den 25. oktober.

- Strejke er den absolut sidste mulighed for at få en aftale på plads, siger Thelma Åkers, talsmand for SLSY, i et interview til den finske public service-station, YLE. Hun tilføjer, at man er kede af situationen, men det er nødvendigt for kabinepersonalet, at der kommer en rimelig aftale på plads.