Strejke slut i Falck

Alle strejkende HK-ansatte på de ni vagtcentraler i Falcks Redningskorps genoptog i løbet af onsdag eftermiddag arbejdet efter at have strejket i protest mod forløbet af de lokale lønforhandlinger.Falck hårdt ramt af strejkeHjælp til strandede bilisterFællesmøde i Falck

De HK-ansatte på fire vagtcentraler havde strejket siden tirsdag eftermiddag, mens de øvrige sluttede sig til i løbet af onsdag morgen.

De strejkende var utilfredse med forløbet af de lokale lønforhandlinger, idet de mente, at ledelsen var løbet fra et løfte om at forhandle om et lønefterslæb.

HK'erne på vagtcentralerne får 1.500 kroner mindre i løn om måneden end Securitas' vagt- og sikkerhedsfolk, som de sammenligner sig med. Ifølge Leon Christensen fra Falck's vagtcentral i Herlev erkendte Falck-ledelsen sidste år lønefterslæbet og erklærede sig villig til at forhandle om det i begyndelsen af året. Det er imidlertid ikke sket, og derfor mistede de HK-ansatte tålmodigheden.

Efter genoptagelsen af arbejdet var der møde mellem parterne onsdag eftermiddag.

Ifølge informationschef i Falck, Morten Jeppesen, er stort set alt akut arbejde blevet udført, som det skulle trods strejken.

Ritzau