Straarup håber på, at bankpakke rækker

Danske Banks direktør Peter Straarup regner med, at 100 mia. kr. til sektoren er nok. Samtidig understreger han, at direktørlønningerne allerede var på vej ned.

Læs mere
Fold sammen
Staten vil skyde op til 100 milliarder kroner ind i banker og realkreditinstitutter. Pengene udbetales som lån, der skal forrentes med et gennemsnit på 10 procent årligt.

Danske Banks direktør Peter Straarup siger, at han går ud fra at beløbet er nok til at forhindre en kreditklemme.

- Det er stort set baseret på Nationalbankens beregninger på, hvad der skal til i kreditkapital. Og det må vi så gå ud fra også er tilstrækkeligt, siger Peter Straarup.

Han tror umiddelbart, at beløbet er højt nok, som den finansielle krise ser ud lige nu:

- Jeg tror og håber, det er nok, siger Peter Straarup.

Vil en bank have del i pakken, kan den kun trække halvdelen af direktionens lønninger fra. Peter Straarup påpeger, at lønnen til en bankdirektør har været på vej ned båret af den finansielle udvikling.

- Jeg tror nok, man skal være opmærksom på, at med den udvikling der har været i bankernes aktiekurser, ville bankdirektørlønningerne falde helt af sig selv, lyder det fra bankdirektøren og understreger, at det er bestyrelse og aktionærerne, der skal tage stilling til, om man vil acceptere bankpakken.

/ritzau/