Strålfors køber CSCs printcenter

Strålfors bliver Danmarks største leverandør af print- og kuverteringsydelser, efter at CSC sælger printcenter for at koncentrere sig om IT-udlicitering.

Den svenskbaserede Strålfors-koncern har med ét indtaget 40 procent af det danske marked for print- og kuverteringsydelser, efter at selskabet har købt CSCs printcenter.

Strålfors bliver dermed den største leverandør i Danmark af printydelser. Købet af CSC Print Center fra 1. januar giver samtidig Strålfors en aktiv adgang til markeder i det øvrige Norden, hvor CSC selv satser.

»Det øger vor markedsandel i Danmark betydeligt, så vi herefter har godt 40 procent. Men samtidig får vi en vældigt god dækning i Norden, og totalt set bliver vi så stor en kunde hos mange leverandører, at vi får en stærkere forhandlingsposition, som forhåbentlig kan være til gavn for vore kunder,« siger direktør Steinar Høistad fra Strålfors Danmark.

CSC Print Center omsætter for godt 125 millioner kroner årligt, og de 82 medarbejdere fortsætter uden nedskæringer hos Strålfors, hvis danske sæde ligger i Tårnby på Amager. Strålfors indgik for nylig aftale med Nordea-koncernen om at overtage al print og kuvertering for alle bankens nordiske aktiviteter.

Fortsat specialisering
CSC sælger fra for at koncentrere sig om udlicitering af IT.

»Der sker en konsolidering og en specialisering, og man er nødt til at beslutte, hvad der er ens kerneforretning, for konkurrencen stiger. Strålfors har specialiseret sig i denne forretning, og dermed kan vi nu arbejde sammen til gavn for kunderne,« siger administrerende direktør i CSC Ingelise Bogason, der ikke vil oplyse prisen på handelen.

CSC og Strålfors har drøftet en overtagelse siden eftersommeren, da CSC henvendte sig, efter at Strålfors havde sendt signaler ud til markedet om, at selskabet var interesseret i at deltage i den konsolidering, som alle forventer vil brede sig. Strålfors overtager betjeningen af CSC Print Centers kunder.

»Både CSC og vi har foretaget store investeringer i vore nuværende fabrikker. Ingen af dem er store nok til at rumme den anden del, så skal de lægges sammen, skal vi flytte til et tredje sted,« siger Steinar Høistad, Strålfors.

Strålfors Danmark vil efter sammenlægningen omsætte for 250 millioner kroner og have ca. 200 ansatte. I både Sverige og Norge har Strålfors markedsandele på 15-20 procent, mens man er i færd med at etablere sig i Finland.