Stort salg af DAB-radioer

Læs mere
Fold sammen
På trods af visse startvanskeligheder med enkelte af DR''s nye digitale radiosendere har forbrugerne nu for alvor taget DAB-radioen til sig, oplyser GizmoLink, der er distributør af DAB-produkter.

- Vi kan konstatere, at der er virkelig stor efterspørgsel på den nye DAB-teknologi. Hos kæder som Merlin og Electronic World har salget af DAB-radioer i december måned udgjort mere end 50 pct. af det samlede radiosalg. Faktisk er salgskurven for DAB nu også stejlere end for MP3-afspillere, udtaler Thomas Schwartz, administrerende direktør hos GizmoLink.

Netop Merlin og Electronic World har det bredeste udbud med mere end 15 forskellige DAB-modeller til priser mellem 995 og 2999 kroner.

- Når folk investerer i en DAB-radio, er det selvfølgelig primært pga. de mange nye kanaler man kan modtage, og så den fine, digitale lydkvalitet. Men designet spiller også en stor rolle. Vores model i smart retrostil og den futuristiske Perstel DR601 har virkelig fanget købernes opmærksomhed. Folk ser gerne, at kvalitet, lyd og design går op i en højere enhed, fortæller Thomas Schwartz.

Med en DAB-radio kan man i dag modtage 17 danske radiokanaler på nuværende tidspunkt. Problemet har indtil nu været, at de danske DAB-udsendelser kan forstyrre tv. Derfor sender en række af DR''s nye digitale radiosendere ikke med fuld effekt, før man har sikret, at de ikke forstyrrer seere i nabolandene. Problemerne skulle dog være ordnet i løbet af foråret.

- Men lidt startvanskeligheder har altså ikke kunnet dæmpe forbrugernes interesse for DAB, udtaler Thomas Schwartz.

-trichs