Stormløb mod minibørsen fortsætter

Noteringer. Danske virksomheder har rejst i alt 750 mio. kr. på First North siden etableringen af den nye markedsplads for aktier i 2005.

Urolighederne på de danske og internationale aktiemarkeder har foreløbig ikke mindsket de mindre danske virksomheders ambitioner om at blive noteret på minibørsen First North.

- Vi forventer, at væksten på First North fortsætter uændret i resten af 2007. Der er en masse interessante selskaber i pipeline, siger chefen for First North, Carsten Borring.

I dag er der 21 danske selskaber på First North. I 2005 blev der noteret et selskab, mens der kom ni nye til i 2006. 2007 har allerede slået alle rekorder, da der til dato er noteret 11 selskaber.

Fortsætter væksten uændret svarer det til yderligere mindst 11 nyintroduktioner i 2007. Dermed når det totale antal danske selskaber, der kan handles på First North, op på mere end 30.

Følger markedet tætIt-virksomheden IT Intergroup udbyder i næste uge aktier for mellem 10 og femten millioner kroner, og er dermed godt på vej til at blive selskab nummer 22 på First North.

- Vi følger aktiemarkedet tæt, men er overbeviste om, at vi nok skal rejse den nødvendige kapital, siger administrerende direktør Jesper Østergaard, IT Intergroup.

Ved en fuldtegning bliver IT Intergroup værdisat til 65 mio. kr. Den nye kapital skal bruges til at føre et nyt it-produkt ud på nye markeder.

Carsten Borring oplyser, at det til dato er lykkedes de danske virksomheder at rejse i alt 750 mio. kr. på First North.

- Det er penge som virksomhederne ellers aldrig ville kunne rejse på børsen, siger han.

First North er en nordisk børs, og der er i alt noteret 116 selskaber. Flest i Sverige, hvor der er 92 selskaber.