Storm gav skader for 135 mio. kroner

Det var kun en lille storm, der natten til tirsdag ramte Danmark. Skaderne vil efter Forsikringsoplysningens skøn kun give forsikringsselskaberne udgifter for cirka 135 millioner kroner.

Dermed blev stormen, der nåede op på vindstød af orkanstyrke, langt fra så voldsom som den orkan, der i 1999 fejede hen over landet. Den resulterede til sammenligning i omkring 400.000 skader til en samlet værdi af 14 milliarder kroner.

Den nyeste storm har efter forsikringsselskabernes første vurdering kun givet mellem 20.000 og 25.000 skader.

- Det har været en storm i småtingsafdelingen. Men det er også vores indtryk, at befolkningen har været gode til at lytte til rådene om, hvordan de kunne minimere skaderne, siger konsulent i Forsikringsoplysningen Christian Skødt.

Falck havde tirsdag eftermiddag fået overblik over de mange assistancer under stormen.

- Vi har været ude 654 gange i løbet af natten i forbindelse med stormen. Det har været jævnt fordelt over hele landet, siger informationschef Morten Jeppesen.

Størstedelen af opgaverne har været til træer, der væltede ud over veje, og til skader på huse og stilladser.

I Vejle Amt måtte Falck dog også rykke ud til to væltede antennemaster. Desuden havde redningskorpset 12 brande at se til i relation til stormen. Primært skorstensbrande, som flammede op i den kraftige vind.

Den eneste alvorlige personskade var den tyske arbejder, der mistede livet, da han faldt 40 meter ned fra Vestkrafts gamle blok på havnen i Esbjerg, der er under nedrivning.

Ritzau