Store investorer mere tilfredse med Danske Bank

De store danske investorer mener, at Danske Equities har forbedret sin aktieanalyse det seneste år. Derfor tester finanshuset nu toppen blandt de største konkurrenter, viser brancheanalyse.

Efter flere år i skyggen af Carnegie, Alfred Berg og Enskilda viser Danske Equities sig nu helt i toppen blandt anerkendte finanshuse i Danmark.

Det fremgår i hvert fald af årets brancheundersøgelse fra det uafhængige svenske analysefirma Prospera, som branchen har bedt om at vejre stemningen blandt finanshusenes danske storkunder.

Blandt de bedste
Prospera har således interviewet 50 danske institutionelle investorer om, hvordan de mener, de forskellige finanshuse klarer sig i discipliner som aktieanalyse, rådgivning og eksekvering af aktiehandler. I år er Danske Equities rykket fra en fjerdeplads i 2003 til en delt førsteplads sammen med Alfred Berg og Carnegie. De har i år alle fået en gennemsnitskarakter af investorerne på 3,9 point ud af 5 mulige.

Efter dem kommer Enskilda Securities med 3,7 point og derefter igen Handelsbanken med 3,5 point.

Burde Danske Equities ikke ligge på en selvskreven klar førsteplads, når det er danske investorer, man har interviewet?

»Vi konkurrerer på lige fod med vores konkurrenter, så det er absolut ikke givet. Faktum er, at Carnegie har ligget nummer et i mange år. Vi har ikke historisk været med i den absolutte top i denne undersøgelse, så vi er selvfølgelig glade for at ryge op i toppen i år,« siger analysechef Henrik Parkhøi fra Danske Equities.

Forbedret rank
Af det underliggende materiale, som kun hvert enkelt finanshus kender, fremgår det ifølge Henrik Parkhøi, at Danske Equities først og fremmest er rykket op af rangstigen på grund af en forbedret rank på analyse, mens sidste års placering på rådgivning og eksekvering af handeler er fastholdt.

»Sidste år haltede vi efter konkurrenterne på analyse. Det har vi rettet op på, hvilket i høj grad skyldes en god bredde i vores analysedækning,« siger Henrik Parkhøi.

Konkurrenten Nordea Securities er i år nærmest forsvundet fra den offentlige del af undersøgelsen.

Det skyldes formentlig, at Nordea i sommer outsourcede sin aktieanalyse til det internationale kreditvurderingsinstitut Standard & Poor's.