Store investorer går på minibørsen

Børsnotering. Teknologiselskabet SCF Technologies har som det første selskab på First North tiltrukket institutionelle investorer.

Efter at have holdt sig helt væk fra minibørsen First North siden dens åbning i december sidste år, har institutionelle investorer nu for første gang skudt penge i et First North-selskab.

Teknologiselskabet SCF Technologies (SCF) i Valby har således haft held til at tiltrække kapital fra flere end en håndfuld af landets største investorer.

Blandt dem er PKA, landets største administrationsselskab for pensionskasser, og Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD).

Investeringsbanken HSH Gudme, som har bistået SCF med aktiesalget, er karrige med oplysninger, men konstaterer dog over for ErhvervsBladet, at "flere end fem" institutionelle investorer har købt aktier i SCF.

Samlet set har disse sværvægts-investorer købt "over halvdelen" af de 686.000 aktier, som SCF har solgt for i alt 61,7 mio. kr. frem mod optagelsen på First North i går.

Den store interesse har overrasket både HSH Gudme og SCF positivt.

- Vi er glade og stolte over, at disse store investorer har fundet vores virksomhed interessant at investere i. Deres deltagelse blåstempler vores aktier over andre investorer, konstaterer adm. direktør Karsten Felsvang, SCF.

Rygstød til markedetSCF's succes hos de store professionelle investorer vækker også glæde på Københavns Fondsbørs, som driver First North.

Her har man savnet de institutionelle investorer ved de seks tidligere introduktioner af selskaber på minibørsen, fordi de alene med deres tilstedeværelse kan give såvel markedet som de enkelte selskaber kraftige rygstød.

En effekt kan blive, at selskaber som måske tøver med at lade sig optage til handel i et marked båret alene af private investorer, nu får vished for, at større og mere professionelle investorer også bakker op om First North.

Det kan sættes gang i flere nynoteringer, som igen tiltrækker flere investorer, og dermed skabes en god cirkel.

- Det her er en rigtig god nyhed for First North. De institutionelle investorer blåstempler hele markedet, og deres tilstedeværelse vil skabe en positiv spiral, siger Carsten Borring, chef for First North.

God mulighedSelv om der på markedets vegne jubles over blandt andre PKA's og LD's investeringer i SCF fast-slår begge investorer, at de ikke er gået ind i selskabet for at støtte op om First North som sådan.

Investeringerne er alene drevet af, at PKA og LD fandt SCF interessant som investeringsobjekt på grund af selskabets potentiale og den kurs, aktierne blev udbudt til.

- Vi har vurderet, at her var der en god investeringsmulighed, og den har vi udnyttet. Det har intet at gøre med First North, som vi ikke har præferencer for eller imod. Det er det enkelte selskab, vi kigger på, og hvis det er interessant, så investerer vi, fastslår porteføljemanager Søren Krohn fra PKA.

Således vil både PKA og LD også investere i First North-selskaber fremover, hvis de er attraktive nok.