Storbritannien: Støtte til folkeafstemning om brexit-aftale stiger

Opbakningen til en ny folkeafstemning om Theresa Mays brexit-aftale har spredt sig markant over den sidste måned trods dyb splittelse over hendes tilgang til EU-skilsmissen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN

Opbakningen til en ny folkeafstemning om Theresa Mays brexit-aftale har spredt sig markant over den sidste måned trods dyb splittelse over hendes tilgang til EU-skilsmissen.

Det skriver The Independent.

En undersøgelse fra BMG Research viste, at en stor del af deltagerne er villige til at udskifte premierminister Theresa May, hvis hun sammen med regeringen ikke kan komme frem til en aftale, og et endnu større flertal er for et omgående valg.

Undersøgelsen er udgivet i forbindelse med den faldende støtte for premierministerens brexit-plan, samtidig med at utilfredsheden stiger i hendes eget parti.

Andre meningsmålinger viste sidste måned, at 44 pct. af de adspurgte støttede en eventuel offentlig afstemning, og kun fire uger senere var antallet steget til 48 pct., og mens 27 pct af deltagerne tidligere var imod, er det nu kun 24 pct.

En Yougov-undersøgelse viste samtidig, at 50 pct. vil have en folkeafstemning, hvis regeringen ikke når en aftale med Bruxelles.

Theresa May ser ud til at have en midlertidig våbenhvile med de øvrige ministre, men der er dog stadig store forbehold.