Storbritannien står over for kæmpe EU-regning i toldsag

Storbritannien risikerer en regning fra EU på 2 mia. euro for ikke at have opdaget toldsnyd fra kinesiske tøjimportører. Ifølge EU forsømte Storbritannien at handle på flere advarsler fra unionen, hvilket landet altså nu kan blive straffet for. Det skriver Financial Times.

Arkivfoto: Storbritannien risikerer en regning fra EU på 2 mia. euro for ikke at have opdaget toldsnyd fra kinesiske tøjimportører. Ifølge EU forsømte Storbritannien at handle på flere advarsler fra unionen, hvilket landet altså nu kan blive straffet for. Det skriver Financial Times. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA

EU's antibedragerienhed, Olaf, meddelte onsdag, at kinesiske importører gennem flere år har undveget europæisk told ved at deklarere tekstiler og tøj til at være langt mindre værd end den reelle værdi. Ifølge myndigheden skulle en stor del af denne aktivitet været organiseret af internationale bander.

I forbindelse med efterforskningen, der har varet tre år, beskyldes den britiske stat for ikke at have gjort nok ved den kriminelle aktivitet på trods af flere advarsler fra EU-myndigheden.

Spørgsmålet er nu, hvorvidt EU-kommissionen vælger at sende Storbritannien en regning på 2 mia. kr. for en del af de manglende toldindtægter.

Hvis EU vælger at kræve penge af Storbritannien, vil det sandsynligvis puste til ilden i de i forvejen højspændte skilsmisseforhandlinger mellem EU og Storbritannien.