Storbanker risikerer storm af søgsmål efter renteskandale

En amerikansk pensionist sagsøger nu bankerne bag LIBOR-skandalen - deres unaturligt høje renteniveau kostede hende sit hjem, lyder argumentet.

Bank of America Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW GOMBERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De globale storbankers bevidste manipulation af LIBOR-renten får nu endnu et retsligt efterspil. Og får den amerikansk pensionist Annie Bell Adams sin vilje, kan det åbne for en regulær byge af søgsmål mod bankerne. Det skriver det amerikanske investorsite The Motley Fool.

Annie Bell Adams problem er, at hun måtte gå fra hus og hjem under finanskrisen, da hun pludselig ikke var i stand til at betale af på hendes lån på grund af rentestigninger.

Men efter skandalen om den britiske interbank-lånerente LIBOR kom for dagens lys, er det blevet klart, at bankerne satte rentesatserne unaturligt højt for at polstre deres egne pengetanke: Med andre ord, så blev udgiften uretmæssigt lagt over på kunderne.

En stribe af bankerne er allerede gået med til at betale trecifrede millionbeløb i bøde til myndighederne, men nu rejser spørgsmålet sig: Hvad med bankkunderne? Skal de ikke kompenseres direkte?

Det er det, Annie Bell Adams nu forsøger at få svar på via retssystemet. Hun har sagsøgt 12 af verdens største banker, og hendes argument lyder, at det var deres ulovligt opskruede renteniveau, der gjorde, at hun måtte opgive sit hjem. Og det vil hun have erstatning for.

Det ligner bankernes værste mareridt, hvis sagen ender med, at Annie Bell Adams får en dommers ord for, at hun er blevet snydt. For det åbner ifølge The Motley Fool for en ladeport af søgsmål på baggrund af LIBOR-skandalen.

For hvad med kreditkortkunderne, de unge med studielån og de almindelige bankkunder? Hvis de alle har betalt for meget i rente, så vil en afgørelse til fordel for Annie Bell Adams kunne bruges som præcedens i deres søgsmål.

Ifølge det amerikanske investorsite kan der meget vel være 100.000 søgsmål på vej mod bankerne på den konto, hvis Annie Bell Adams får dommens ord for, at hun er blevet snydt.