Storbank accepterer bøder på 3,7 milliarder for finansfusk

Den schweiziske storbank UBS har erklæret sig skyldig i fusk med Libor-renten og indvilliget i at betale bøder til de amerikanske myndigheder på i alt 3,7 mia. kr.

Den schweiziske storbank UBS har erklæret sig skyldig i fusk med Libor-renten og indvilliget i at betale bøder til de amerikanske myndigheder på i alt 3,7 mia. kr. Det fortæller den onsdag morgen.

Resten af onsdagen ventes også Citigroup, JPMorgan, Barclays og RBS at indgå forlig omkring alvorlige lovbrud, rapporterer Bloomberg News.

UBS skal betale 203 mio. dollar (1,4 mia. kr.) til det amerikanske justitsministerium for sin rolle i skandalen omkring Libor-pengerenten, hvor ansatte i en række storbanker aftalte at stille bestemte renteniveauer, så de kunne tjene flere penge på kundernes bekostning.

Banken skal desuden lægge 342 mio. dollar (2,3 mia. kr.) i centralbanken, Federal Reserve, i forbindelse med uregelmæssigheder på valutaområdet. UBS skal desuden rette op på en række interne procedurer på valutaområdet.

- En lille gruppe ansattes adfærd var uacceptabel, og vi har taget de nødvendige disciplinære skridt. Vi har foretaget væsentlige investeringer for at styrke vores kontrolsystemer og compliance-programmer, udtaler UBS-chef Axel A. Weber i en meddelelse.

Sagen får dog nu og her ingen økonomiske konsekvenser for UBS' regnskab, da banken allerede havde sat beløb til side, der mere end dækker bøderne.