Stor succes for H+H International i Polen

Ugens aktie. H + H International har allerede opjusteret to gange i indeværende regnskabsår.

En opjustering allerede i første kvartalsregnskab er ikke helt almindelig. Normalt afventer man lige situationen og opjusterer så eventuelt i halvårsregnskabet.

Men H + H International ikke bare opjusterede i første kvartalsregnskab, de gjorde det igen allerede inden halvårsregnskabet.

Med opjusteringen 19. juni blev de oprindelige forventninger om et resultat før skat i niveauet 140-160 mio. kr. hævet til niveauet 190-210 mio. kr.

Det er en betydelig ændring mindre end seks måneder inde i regnskabsåret, men disse markante opjusteringer illustrerer ganske godt udviklingen hos H+H International, som har været forrygende indtil nu.

Der har været fremgang i samtlige segmenter, men det polske marked har stået for den væsentligste del af omsætningsstigningen. Her oplyste man i første kvartalsregnskab, at "afsætningen var i perioden begrænset af produktionskapaciteten".

Man var altså i den attraktive situation at kunne sælge alt, hvad det overhovedet kunne lade sig gøre at producere.

Dette skyldtes dels vejrforhold, som indbød til brug af H+H Internationals produkter (porebeton) og dels en generel positiv udvikling i bygge-aktiviteten i Polen.

Som et resultat heraf opjusterede man efter første kvartal forventningerne til de polske aktiviteter fra et underskud på 15 mio. kr. til et overskud på 20 mio. kr.

Yderligere fremgang i PolenMen eftersom opjusteringen 19. juni skete på trods af skuffende resultater i Tyskland, kan det deraf udledes, at de polske aktiviteter må gå endnu bedre end forventet i første kvartalsregnskabet.

Det bekræftes af underdirektør Martin Busk Andersen, som oplyser, at man nu forventer et overskud før skat på over 40 mio. kr. fra de polske aktiviteter.

I forbindelse med den positive udvikling i Polen er det værd at bemærke, at H+H International her har været på forkant med udviklingen.

I efteråret 2005 købte man således fem polske porebetonselskaber, og selv om man på det tidspunkt meldte meget forsigtigt ud omkring resultatet af denne investering, har der været en stribe gode nyheder fra den front lige siden.

Foreløbig kulminerende med den seneste opjustering 19. juni, som netop begrundes med en fortsat meget positiv udvikling på det polske marked.

Ligesom man gennem den tidlige etablering i Polen gennem opkøb demonstrerede en evne til at have fingeren på pulsen, så hviler man heller ikke på laurbærerne nu, hvor den polske investering viser sig at gå endnu bedre end forventet.

Flere nye fabrikkerH+H International planlægger således at opføre en ny porebetonfabrik i Warszawa-området, som skal være produktionsklar medio 2009.

I AktieUgebrevet nr. 05/2006 fortalte underdirektør Martin Busk Andersen til AktieUgebrevet, at man gerne ville vokse, men ikke for enhver pris. Et nyt marked skulle således ligge i nærheden af et eksisterende marked, det skulle være bekendt med porebeton, indeholde et vækstpotentiale og kunne erobres på en fornuftig måde.

Disse fire krav opfyldtes af Polen, og det høster H+H International nu frugterne af. Men her stopper historien ikke. Med udgangspunkt i de nævnte krav, ville en ekspansion i Rusland være en naturlig udvikling, og det er netop, hvad der nu sker.

God langsigtet investeringMan planlægger således opførelse af en ny porebetonfabrik i St. Petersborg, Rusland, som primært skal servicere det lokale marked omkring St. Petersborg.

Et marked, som forventes at vokse med 10-15 procent årligt de kommende år. Fabrikken skal dog også levere til Finland og de baltiske lande. Som en langsigtet investering hører H+H International til de absolut bedste. Ikke mindst fordi ledelsen har demonstreret både vilje og evne til at investere i fremtiden på en ansvarlig måde.

Velovervejede planerMan er ikke faldet for fristelsen til at levere kortsigtede bundlinjegevinster, men har foretaget de investeringer, som var nødvendige for at sikre den langsigtede vækst. Med den konsekvens for bundlinjeresultatet, som det nu engang kan give på kort sigt.

Samtidig har vækstplanerne været velovervejede og tilpasset både markedsforholdene og selskabets kapacitet.

Det kan næppe gøres bedre, og vi fastholder vores anbefaling af H+H International som en god langsigtet investering