Stor sejr til Danmark i jagt på udbyttemilliarder i London

Britisk appelret giver Skattestyrelsen grønt lys til sag mod Sanjay Shah, der er mistænkt for milliardsvindel.

Skattestyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skattestyrelsen har vundet en afgørende sejr i Storbritannien i forsøget på at hente mistede milliarder tilbage efter svindlen med udbytteskat.

Det skriver Børsen.

Det er lykkedes Skattestyrelsen at få den britiske appelret til at acceptere, at styrelsen må føre en gigantisk sag mod den hovedmistænkte Sanjay Shah og yderligere 80 sagsøgte selskaber og 29 personer ved domstole i London.

Arkivfoto: Sanjay Shah. Fold sammen
Læs mere
Foto: ART. org.

En lavere retsinstans afviste ellers i april 2021 sagen.

Svindlen med udbytteskat bestod i, at skattemyndighederne blev narret til at tilbagebetale udbytteskat, selv om der faktisk slet ikke var betalt nogen udbytteskat.

Det var i 2015, at der blev slået alarm om det store svindelnummer, som samlet har snydt statskassen for 12,7 milliarder kroner.

Og med den nye afgørelse fra appelretten er vejen banet for, at Skattestyrelsen kan hente nogle af pengene tilbage. Danmarks advokatregning i jagten på de stjålne milliarder koster dog også milliarder af kroner.

Ifølge TV 2 har Sanjay Shahs talsmand ingen kommentarer til den nye afgørelse.

Det er uvist, om Shah eller nogle af de andre sagsøgte vil forsøge at få rettens beslutning for den britiske højesteret.

I Danmark er Sanjay Shah også tiltalt i en straffesag, der er sat til at begynde i Retten i Glostrup til efteråret. Shah er tiltalt for bedrageri for cirka ni milliarder kroner. Shah opholder sig i Dubai og kræves udleveret til Danmark.

/ritzau/