Stor optimisme i Manchester United trods skuffende regnskab

Den engelske fodboldklub Manchester United har fortsat småproblemer på grønsværen, og heller ikke på regnskabsfronten er der imponerende nyt, viser tal for det forskudte regnskabsår 2014/15.

Den engelske fodboldklub Manchester United har fortsat småproblemer på grønsværen, og heller ikke på regnskabsfronten er der imponerende nyt, viser tal for det forskudte regnskabsår 2014/15. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jason Cairnduff
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen faldt i perioden til 395,2 mio. pund mod 433,2 mio. pund sidste år. Driftsresultatet (EBIT) blev mere end halveret til 31,2 mio. pund fra 67,9 mio. pund i 2013/14. Endeligt blev sidste års bundlinjeoverskud på 23,8 mio. pund skiftet ud med et underskud på 1,2 mio. pund.

Fremadrettet udtrykker klubben dog stor optimisme, og det skyldes blandt andet, at sponsorindtægterne i perioden steg 14,1 pct. til 154,9 mio. pund, hvilket er det højeste niveau nogensinde.

Tidligere i år indgik klubben desuden sportshistoriens største holdtrøjeaftale med Adidas. Aftalen, der trådte i kraft 1. august i år, vil over de næste ti år indbringe Manchester United 750 mio. pund.

Endvidere er "De Røde Djævles" fanbase i perioden eksploderet til over 100 mio. følgere på de sociale medier. Det er en stigning på 50 pct. siden sidste år, og det gør uofficielt Manchester United til den fodboldklub i verden, der har den største fanskare.

Der er også større tv-indtægter i sigte i både den britiske Premier League og den europæiske Champions League. I sidstnævnte er den samlede pengepræmie i den nye sæson steget til 1,26 mia. euro.

- Vi går ind i den nye sæson med stor entusiasme omkring vores position - både på og udenfor banen. De seneste uger har vi styrket vores mandskab i et spændende miks af unge og erfarne spillere, og vi har fået en imponerende god start på vores partnerskab med Adidas, siger selskabets næstformand i regnskabet.

I forbindelse med regnskabet har bestyrelsen godkendt udbetaling af kvartalsvist udbytte på 0,045 dollar per aktie til aktionærerne.

I regnskabsåret 2015/16 venter den New York-noterede fodboldvirksomhed en omsætning op 500-510 mio. pund samt et EBITDA-resultat på 165-175 mio. pund.

Torsdag eftermiddag falder aktien 0,4 pct. til 18,30 dollar på børsen i New York.