Stor interesse for guldaktier

Investorerne halser ned til banken for at købe aktier i NunaMinerals. Det viser de første tal for det grønlandske guldmineselskabs seneste emission.

Stor interesse for guldaktier - 1
Alene de kendte forekomster af guld i Nalunaq-minen på Grønland vil indbringe omkring én milliard kroner. Hjemmestyrets salg af aktier bliver modtaget med stor interesse af investorerne. <br>Foto: NunaMinerals Fold sammen
Læs mere
Private investorer er vilde med aktier i det grønlandske mineselskab NunaMinerals. Selskabet rapporterer om stærk interesse for de nye aktier, der var til salg indtil lukketid fredag på børsen Dansk AMP.

Selskabet ville sælge 120.000 aktier i alt, hvoraf 11.707 stk. var udbudt i fri tegning, det vil sige til nye aktionærer i selskabet. Foreløbige tal viser, at nye aktionærer har anmodet om at købe 75.000 aktier, eller over seks gange så mange aktier, som var til salg.

Hertil kommer eventuelle aktier, der ikke måtte blive solgt til eksisterende aktionærer.

»Det ser ganske positivt ud. Interessen blandt de nye aktionærer er i hvert fald været meget stor,« siger administrerende direktør i NunaMinerals Ole Christiansen.

NunaMinerals er det eneste mineselskab, der handles på en dansk børs, og interessen for aktierne er blevet større efter et åbningen af Nalunaq Gold Mine A/S, som selskabet ejer 17,5 procent af aktierne i, mens det norske mineselskab Crew Gold Corporation har resten. Ud fra de nu kendte guldreserver vil minen få indtægter på godt én milliard kroner, og efter omkostninger skulle der være det halve tilbage til aktionærerne.

Endelig venter NunaMinerals svar på prøver fra yderligere én guldforekomst på et bjerg på Storøen, der kunne skabe basis for at åbne endnu en mine.

Hjemmestyret sælger ud
De endelige tal for hvor stor en overtegning, der har været ved emissionen, kommer drypvis i næste uge, efterhånden som Grønlandsbanken og Dansk OTC Fondsmæglerselskab indrapporterer, hvordan det endelige resultat af tegningen ser ud.

Allerede inden tegningen havde Spar Nord Bank garanteret for tegning af 62.500 aktier, hvilket giver selskabet en minimumsindtægt på 10 mio. kroner. Hvis alle aktier sælges, får NunaMinerals forøget aktiekapitalen med omkring 20 mio. kroner.

Grønlands Hjemmestyre har på forhånd valgt ikke at udnytte sin fortegningsret og vil derfor nedbringe sin ejerandel fra 76 procent til omkring 61 procent, hvis alle aktier sælges.